Labdarúgó NB I

Győzelemmel ünnepelte 3000. bajnoki meccsét az FTC

Története háromezredik bajnoki meccsén a Ferencváros otthon 2-1-re nyert a Bp. Honvéd ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójának szombat esti zárómérkőzésén.

2015.10.04 03:30MTI

Az előző bajnoki kudarcát egy nap híján egy évvel ezelőtt, 2014. október 4-én, Diósgyőrben elszenvedő FTC jó sorozata a mai sikerrel tovább tart: immár 31 NB I-es találkozót számlál a veretlensége, és hazai pályáján, a Groupama Arénában továbbra sem kapott ki.

OTP Bank Liga, 11. forduló:
Ferencvárosi TC-Budapest Honvéd FC 2-1 (2-1)

Groupama Aréna, 9037 néző, v: Kassai

gólszerzők: Hajnal (35.), Varga R. (39.), illetve Youla (9.)

sárga lap: Sesták (17.), Ramírez (76.), Haraszti (91.), illetve Vernes (7.), Youla (43.), Botka (71.), Nagy G. (75.)

FTC:
Dibusz - Dilaver, Nalepa, Leandro - Gera, Nagy Á., Varga R. (Ramírez, 62.) - Lamah (Haraszti, 70.), Hajnal (Cukic, 49.), Sesták - Böde

Honvéd:
Kemenes - Botka, Ignjatovic, Bobál D., Baráth - Nagy G., Hidi (Prosser, 70.), Kamber, Gazdag - Vernes (Holender, 55.), Youla (Vasiljevic, 64.)

Jó iramú, helyzetekben bővelkedő játékot hozott az első félidő. Némi meglepetésre a kispestiek lehetőségei voltak veszélyesebbek, elsősorban azért, mert a hazaiaknál nem vált be az újonnan alkalmazott, háromvédős felállás. Youla révén egyáltalán nem érdemtelenül szerzett vezetést a 9. percben a Honvéd, a folytatásban viszont előbb kiegyenlítetté vált a játék, majd a Ferencváros átvette az irányítást, és négy perc alatt lőtt két góljával még a szünet előtt megfordította az állást.

Jóval eseménytelenebb volt a második periódus, pedig a hazaiak átszervezték csapatukat, és újra a megszokott felállásban játszottak. A hajrában ismét megélénkült a játék, az FTC-nek több ígéretes lehetősége is akadt, de újabb gól ennek ellenére nem született.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.