Szingapúr

Úszó vk: a levegő szennyezettsége miatt törölték a szombati döntőket

A levegő szennyezettsége miatt törölte az úszók hétvégi, szingapúri világkupaversenyének első napi döntőit a sportág nemzetközi szövetsége (FINA).

2015.10.03 13:00MTI

A FINA szombati bejelentése szerint a viadalnak otthont adó uszoda versenymedencéjének páratartalma meghaladta a helyi szabályozásban megengedett felső értéket, ezért a sportolók, a tisztségviselők és a nézők egészségvédelmét szem előtt tartva a nyitónapi finálék törlése mellett határoztak.

A vasárnapi program ügyében még nincs hivatalos döntés.

Cornel Marculescu, a FINA általános igazgatója közölte, hogy ha a levegő minősége tartósan a "kifejezetten egészségtelen" szinten marad, nem tartják meg a küzdelmeket.

A szingapúri az idei világkupa-sorozat ötödik állomása, a magyar színeket ezúttal is Hosszú Katinka, Jakabos Zsuzsanna és Verrasztó Dávid képviseli.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.