Siker és búcsú

Asztalitenisz Eb: a nők továbbjutottak, a férfiak kiestek párosban

Póta Georgina a román Elizabeta Samara oldalán, valamint a Madarász Dóra, Pergel Szandra duó bejutott a legjobb 16 közé párosban a jekatyerinburgi asztalitenisz Európa-bajnokságon. A két magyar férfi páros ugyanakkor búcsúzott a főtábla első fordulójában.

2015.10.02 14:00MTI

A nemzetközi szövetség honlapja szerint Pótáék egy olasz kettőst búcsúztattak három sima játszmában, Madarászék pedig játék nélkül kerültek a nyolcaddöntőbe. Előbbi duóra egy kínai származású francia, utóbbira pedig egy orosz rivális vár a következő körben, magyar idő szerint 13.30 órától.

Pattantyús Ádám a görög Gionisz Panagiotisszal próbálkozott a férfi párosok küzdelmeiben, de számukra ugyanúgy az első forduló jelentette a végállomást, ahogy a selejtezőből feljutott Lakatos Tamás, Szudi Ádám kettős számára. A különbség annyi volt, hogy amíg Pattantyúsék három szettben, addig Lakatosék szoros csata után, öt játszmában szenvedtek vereséget.

Eredmények:
női páros, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Póta Georgina, Elizabeta Samara (magyar, román)-Giorgia Piccolin, Debora Vivarelli (olasz) 3-0 (5, 6, 4)
Madarász Dóra, Pergel Szandra-Tetyana Bilenko, Zsanna Gaponova (ukrán) - játék nélkül

férfi páros, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Jakub Dyjas, Daniel Gorak (lengyel)-Pattantyús Ádám, Gionisz Panagiotisz (magyar, görög) 3-0 (10, 10, 9)
Kristian Karlsson, Mattias Karlsson (svéd)-Lakatos Tamás, Szudi Ádám 3-2 (-8, 7, -12, 5, 8)

korábban:
női egyes, 2. forduló (a 16 közé jutásért):
Póta Georgina-Li Xue (francia) 4-1 (-8, 6, 9, 9, 9)

Póta következő ellenfele a német Irene Ivancan lesz 15.30 órától.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.