Szerdáig lehet pályázni

Havi 200 ezret kaszálhatnak az ösztöndíjas sportcsillagok

Ha az adott versenyző egy kategórián belül több éremmel rendelkezik, az ösztöndíj összege nem módosul. Az ösztöndíj a Gerevich Aladár-sportösztöndíj mellett is folyósítható.

2015.09.29 10:11MTI
Forrás: Youtube

A 35 évesnél fiatalabb, felsőoktatási intézményben tanuló élsportolók szerdáig adhatják be pályázatukat a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjára, melynek révén akár havi 200 ezer forint támogatásban is részesülhetnek.

A Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség (MEFS) tájékoztatása szerint a pályázás feltétele, hogy a versenyző aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezzen, olimpiai/paralimpiai versenyszámban tagja legyen a magyar válogatottnak és Európa-bajnoki, világbajnoki vagy olimpiai/paralimpiai éremre esélyes legyen. Szintén elvárás, hogy a pályázó diplomával még ne rendelkezzen, azaz tanulmányai az első felsőfokú végzettség - alapfokozatnak vagy az osztatlan képzésben szervezett mesterfokozatnak - megszerzésére irányuljon.

A Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjának négy kategóriája van: olimpiai, paralimpiai érmeseknél 204 000 Ft/hó, olimpiai/paralimpiai éremesélyesnek számító világbajnoki érmeseknél 170 000 Ft/hó, világbajnoki éremesélyes Európa-bajnoki érmeseknél 136 000 Ft/hó, míg Eb éremesélyeseknél 102 000 Ft/hó. Abban az esetben, ha a jelentkező több ösztöndíj-kategóriának is megfelel, a magasabb összegű ösztöndíj-kategóriába sorolják be, ugyanakkor ha az adott versenyző egy kategórián belül több éremmel rendelkezik, az ösztöndíj összege nem módosul. Az ösztöndíj a Gerevich Aladár-sportösztöndíj mellett is folyósítható.

Tavaly a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogramja révén Gyurta Dániel olimpiai bajnok, a MEFS elnökségi tagja, több további olimpiai aranyérmes, köztük Dombi Rudolf, Risztov Éva, Szabó Gabriella és Szilágyi Áron, hét Universiade-győztes, Cseh László, Bátori Bence, Burján Csaba, Knoch Viktor, Béres Bence, Joó Abigél és Jansik Szilárd, valamint számos egyetemi világbajnokságon érmes sportoló kapott havonta támogatást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.