Szakvezetés

Női röplabda Eb - Az elnök úgy tudja, Jan De Brandt szívesen maradna

Kovács Ferenc, a Magyar Röplabda Szövetség tíz napja megválasztott elnöke szerint sportdiplomáciai szempontból is fontos a női válogatott Európa-bajnoki szereplése.

2015.09.28 13:50MTI
FB Magyar Röplabda Szövetség - Vasas Attila

"Egy nagy siker, az Európa Liga-győzelem után egy jó folytatás az Európa-bajnokság. Már önmagában az is nagy dolog, hogy ez a válogatott itt van. Igaz, talán az első mérkőzésen látszódott, hogy sok az a 28 év, ami eltelt, és nem tudták hozni a játékosok azt, amit tudnak, de a másodikon már jobban játszottak, s bízom benne, hogy ma este Azerbajdzsán ellen még jobban teljesítenek majd" - mondta a hétfő délelőtti sajtóbeszélgetésen Kovács Ferenc.

A magyar csapat eddig két háromszettes vereséget szenvedett a kontinensviadalon, két jóval erősebb válogatottól, a legutóbbi Eb-n bronzérmes, most társházigazda belgáktól, illetve a bakui Európa Játékokon győztes törököktől. Ugyanakkor ha a magyar válogatott hétfő este legyőzi a hozzá hasonlóan pont nélkül álló azerieket, akkor bejut a legjobb 12 közé.

Kovács Ferenc hangsúlyozta, az Európa-bajnoki szereplés a szövetségnek sportdiplomáciai szempontból is fontos:

"Ez egy nagy lehetőség arra, hogy az európai szövetségek vezetői találkozzanak, mi éltünk is ezzel. Október közepén elnökválasztás lesz az európai szövetségnél, számunkra pedig nagyon fontos, hogy milyen célok, milyen programok mentén folytatódik majd a munka a szervezetben."

Hozzátette, a szövetség számára az egyik legfontosabb, hogy a női válogatottat valóban meghívják a World Grand Prix harmadik csoportjába, erre André Meyer, az európai szövetség (CEV) elnöke tett ígéretet az Európa Liga-győzelem előtt.

A CEV október közepén, a bolgár-olasz közös rendezésű férfi Európa-bajnokság ideje alatt Szófiában választ majd vezetőt, Meyer egyetlen kihívója a szerb Aleksandar Boricic lesz.

Kovács Ferenc kiemelte, "otthon" is rengeteg tennivaló van, most kezdi igazán mélyebben megismerni a helyzetet. Elmondta, hogy még az ez évi terv megvalósítását is át kell beszélniük az októberben esedékes elnökségi ülésen, s a szövetség több tízmilliós hiányát - amiről még csak hallomásból tud - is meg kell oldani. Hozzátette, hogy e mellett el kell kezdeniük a kormányzattal, az Emberi Erőforrások Minisztériumával és a Magyar Olimpiai Bizottsággal a jövő évi támogatási szerződésről szóló tárgyalásokat.

Az elnök beszélt Jan De Brandtról, a női válogatott belga szövetségi kapitányáról is, akinek október elején lejár a szerződése: "Egy ilyen siker után remélem, nem lesz nehéz ezt a kérdést megoldanunk, ugyan én még személyesen nem találkoztam vele, de úgy tudom, szívesen maradna."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.