Global Games

Kilenc éremmel zárt a magyar csapat az értelmi sérült sportolók Világjátékán

A Magyar Paralimpiai Bizottság vasárnapi tájékoztatása szerint az aranyérmet Csontos Piroska szerezte, aki világcsúccsal nyerte a 200 méteres síkfutást.

2015.09.27 13:19MTI

Egy arany-, öt ezüst- és három bronzérmet szereztek a magyarok az ecuadori Guayaquilben, a tengerszint felett közel háromezer méteres magasságban rendezett Global Games-en, az értelmi sérült sportolók Világjátékán.

A Magyar Paralimpiai Bizottság vasárnapi tájékoztatása szerint az aranyérmet Csontos Piroska szerezte, aki világcsúccsal nyerte a 200 méteres síkfutást.

Ezüstérmes lett Tóth László (magasugrás), Biacsi Ilona (800 m), Biacsi Bernadett, Biacsi Ilona, Csontos Piroska, Keresztesi Erika (4x100 m) és Tóth Balázs két távon az ergométeres evezésben. Harmadikként zárt Biacsi Bernadett (800 m), Biacsi Ilona (3000 m) és Biacsi Bernadett, Biacsi Ilona, Csontos Piroska, Keresztesi Erika (4x400 m).

Ecuador volt a negyedik helyszíne a Global Games-nek, korábban Svédország (2004), Csehország (2009) és Olaszország (2011) volt házigazda, a következő Világjátékokat 2019-ben az ausztráliai Brisbane-ben rendezik. A magyarok ezúttal két sportágban, atlétikában és ergométeres evezésben indultak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.