Karate1 Premier League

Hárspataki Gábor aranyérmes Németországban

A 19 éves magyar a 75 kg-os súlycsoportban hat győzelem után állhatott fel a dobogó tetejére a Coburgban rendezett German Open szombati napján.

2015.09.27 12:49MTI

Hárspataki Gábor aranyérmet nyert a Karate1 Premier League elnevezésű versenysorozat németországi állomásán.

Az olimpiai felvételre váró sportág hazai szövetségének vasárnapi közlése szerint a 19 éves magyar a 75 kg-os súlycsoportban hat győzelem után állhatott fel a dobogó tetejére a Coburgban rendezett German Open szombati napján.

A négy éve életre hívott Karate1 Premier League-ben - amely a világ- és Európa-bajnokságok után a legnagyobb és legszínvonalasabb versenyeket tartalmazza - a magyarok közül Hárspataki a második, akinek sikerült kategóriaelsőséget szereznie. Korábban Szegedi Döme tavaly tudott nyerni Párizsban.

A coburgi tornán 55 ország 720 versenyzője indult, Hárspataki Gábor kategóriájába pedig nem kevesebb, mint 85-en neveztek. Az idei U21-es Európa-bajnokságon aranyérmes magyar karatés - sorrendben svájci, német, marokkói, francia és bosnyák riválisok elleni - öt győzelemmel harcolta ki a finálé jogát. A döntőben a francia Seguy volt az ellenfél, akit az MTK sportolója 3-0-ra múlt felül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.