Európa bajnokság

Röplabda - Belga győzelem a 28 év után visszatérő magyarok ellen

A magyar női röplabda-válogatott három játszmában vereséget szenvedett a társházigazda, a legutóbbi tornán bronzérmes belga csapattól az Európa-bajnokság vasárnapi nyitófordulójában.

2015.09.26 19:41MTI

A magyar válogatott vasárnap 19 órától a törökök ellen folytatja szereplését a csoportban.

Antwerpen, Lotto Arena, v.: van Gompel (holland) és Ovuka (bosnyák)

Magyarország:
Dobi Edina, Sándor Renáta, Pallag Ágnes, Horváth Dóra, Tálas Zsuzsanna, Széles Petra - cserék: Kötél Dóra, Vacsi Evelin, Liliom Rita, Kötél Zsanett, Szakmáry Gréta

A két csapat nagyjából háromnegyed órával a kezdés előtt futott ki bemelegíteni, a magyar válogatottat hatalmas lelkesedéssel üdvözölte a dobokkal és dudákkal érkezett, piros-fehér-zöldbe öltözött, mintegy száztagú vendég szurkolócsoport. A zászlók alapján a főváros mellett Békéscsabáról, Kecskemétről, Vácról, Szolnokról és Mezőmegyerről is jöttek magyar drukkerek.

A találkozó egyperces gyászszünettel kezdődött: Jan De Brandtnak, a magyar válogatott belga szövetségi kapitányának testvére, Herman pénteken autóbalesetben hunyt el.

Az első magyar pont videózás után Pallag Ágnes révén született (2-1). Az első technikai szünetnél négy ponttal (8-4) vezetett a hazai csapat, amely számos hosszú labdamenetből jött ki a végén némileg szerencsésebben. Jan De Brandt időkérését követően feljavult a magyarok játéka, de a belgák is egyre inkább belelendültek, így a magyar szövetségi kapitány újabb szünetet kért (14-8). A belgák ezt a jelentős előnyt már nem is herdálták el, sőt, egyre keményebb ütésekkel, és jó sáncokkal próbálták elvenni a magyarok kedvét a folytatástól. Különösképpen a hétpontos Lise Van Hecke ellen nem találta az ellenszert a magyar csapat.

A második játszma első pontját a magyarok szerezték ugyan, de nem sokkal később beindult a belga gépezet, és pillanatok alatt elhúzott (8-2). A magyar ütők mintha egyre inkább tartani kezdtek volna a belgák sáncától, így labdáik többször is pályán kívülre, vagy a hálóban landoltak. A hazaiak önbizalomtól duzzadóan húzták be a második szettet is (25-8).

Facebook Magyar Röplabda Szövetség

A harmadik szett elején Dobi Edina, Horváth Dóra és Liliom Rita "bombáival" remekül tartotta magát a magyar csapat, az első technikai szünetnél így egyetlen pont volt a különbség a hazaiak javára (8-7). Ezt követően Sándor Renáta pillanatai következtek (10-10), majd két hazai pont után Jan De Brandt időt kért. Két apró technikai hiba jött a magyar oldalon, a belgák pedig rögtön kézzel fogható közelségbe kerültek a győzelemhez (16-11). A hajrában a magyarok még néhány szép pontot összehoztak, de a belgák sikere egy percig sem forgott veszélyben.

később: Törökország-Azerbajdzsán 20.30

vasárnap játsszák: Belgium-Azerbajdzsán 16.00 Magyarország-Törökország 19.00

hétfőn játsszák: Azerbajdzsán-Magyarország 17.00 Belgium-Törökország 20.00

A csoportból az első helyezett automatikusan a legjobb nyolc közé jut, míg a másodikok és a harmadikok keresztbe játszanak a negyeddöntőbe jutásért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.