Ping-pong

Asztalitenisz Eb - A férfi és a női magyar csapat is kikapott

A magyar férfiválogatott 3-0-ra kikapott a franciáktól, míg a női csapat 3-1-es vereséget szenvedett a lengyelektől a jekatyerinburgi asztalitenisz Európa-bajnokság második versenynapjának szombat délelőtti mérkőzésein.

2015.09.26 13:35MTI

A torna honlapja szerint a férfiaknál Lakatos Tamás és Pattantyús Ádám szorongatta csak meg az ellenfelét, kettejük közül Pattantyús állt közelebb a sikerhez, de nem sikerült nyernie, így még a szépítés sem jött össze a csapatnak.

A nőknél csak Pergel Szandra győzött, Madarász Dóra egyszer, Póta Georgina kétszer kapott ki.

A nők pénteken Luxemburgot verték 3-2-re, a férfiak előbb Portugáliától 3-0-ra, majd Szerbiától 3-2-re kaptak ki, így ők az A csoport utolsó helyén végeztek. A nők az oroszokkal 16 órakor játsszák utolsó meccsüket.

Mindkét magyar válogatott a 16 csapatos legmagasabb osztályban szerepel, a nők célja a legjobb nyolc közé kerülés, a férfiaké pedig a bennmaradás. A körmérkőzések után a csoportok első két-két helyezettje jut a negyeddöntőbe, onnantól kezdve kieséses rendszerben folytatódik a küzdelem.

Eredmények:

férfiak, A csoport, 3. forduló: Franciaország-Magyarország 3-0
Simon Gauzy-Szudi Ádám 3-1 (5, 2, -5, 8) Emmanuel Lebesson-Lakatos Tamás 3-2 (-9, -10, 7, 8, 12) Stephane Ouaiche-Pattantyús Ádám 3-2 (9, -6, 9, -10, 6)

nők, C csoport, 2. forduló: Lengyelország-Magyarország 3-1
Qian Li-Madarász Dóra 3-0 (6, 3, 4) Katarzyna Grzybowska-Póta Georgina 3-1 (6, -5, 7, 8) Natalia Partkya-Pergel Szandra 0-3 (-7, -8, -5) Li-Póta 3-0 (7, 4, 6)

később:

nők, C csoport: Magyarország-Oroszország 16.00

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.