Kontinensviadal

Masters négytusa, öttusa Eb és Duna Kupa felnőtt verseny Győrben

A hazaiak mellett további 18 országból érkeznek versenyzők a szerdán kezdődő győri masters négytusa, illetve öttusa nyílt Európa-bajnokságra.

2015.09.23 01:30MTI

Riegler Antal, a Győri Öttusa és Triatlon Sportegyesület elnöke elmondta, hogy a kontinensviadalra érkeznek indulók többek között Angliából, Németországból, Dániából, Finnországból, Moldovából, Panamából, Spanyolországból és Ukrajnából is. A versenyek a férfiak és a nők mezőnyében is öt korcsoportban zajlanak.

Hozzátette: a legidősebb versenyző, az Észtországból érkező Enn Jaigma 69 éves.

A szerdai megnyitó után csütörtökön délelőtt a lövészetet, délután pedig a vívást tartják a Krúdy Gyula Gimnáziumban. Pénteken délelőtt a Veres Péter Szakképző Iskola lovardájában a lovaglás, kora délután a Magyar Vilmos Uszodában az úszás, végül a Krúdy Gyula Gimnáziumban a futás következik.

A nyílt masters Eb-vel együtt nemzetközi felnőtt versenyt is rendeznek. A Duna Kupán a magyar mellett osztrák és szlovák versenyzők vesznek részt. Csütörtökön délelőtt lesz a lovaglás, délután az úszás, másnap délelőtt a vívás, végül a lövészetekkel kombinált futás.

A megyeszékhelyen legutóbb öt éve rendezte a Győri Öttusa és Triatlon Sportegyesület a masters négytusa és öttusa világbajnokságot, amelyen akkor több mint száz versenyző vett részt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.