Bővült a klub

Négy új tag a magyar tornasport Halhatatlanok Klubjában

A Magyar Torna Szövetség (MATSZ) pénteken beválasztotta a Halhatatlanok Klubjába Supola Zoltánt, Békési Ilonát, Tóth Ernőt és posztumusz Mogyorósi-Klencs Jánost.

2015.09.11 15:15MTI

Az ünnepélyes eseményen Magyar Zoltán, a MATSZ elnöke azt mondta:

"Amikor bővül a klub létszáma, az mindig egy ünnepnap a számunkra, mert ilyenkor olyan emberekről beszélünk, akik nagyon sokat tettek a magyar tornáért."

Az 1992-ben Budapesten korláton Európa-bajnok, 1994-ben Brisbane-ben nyújtón világbajnoki ezüstérmes Supola, valamint az 1972-es olimpián a női csapattal bronzérmes Békési Ilona versenyző kategóriában került be a halhatatlanok közé.

"Tizenöt évvel ezelőtt mentem el Magyarországról, de azóta is figyelem, hogy mi történik a hazai tornasportban, ez a mostani pedig egy nagy elismerés nekem" - mondta a beválasztást jelképező oklevél átvétele után Supola.

"Amikor befejeztem a pályafutásomat, nem tudtam elképzelni, hogy 25 év után hogyan veszek majd búcsút ettől a sportágtól, de a Cirque du Soleil ajánlata megoldást jelentett" - emlékezett vissza Supola, aki versenyzői pályafutásának befejezése után nyolc évig dolgozott artistaként a világhírű cirkusznál. "Most 6-18 éves gyerekeket tanítok Las Vegasban, nemcsak tornásszá, hanem emberré is igyekszem őket formálni, ahogyan azt velem is tették. Mindezzel együtt nem tartom lehetetlennek, hogy valamikor még visszatérjek Magyarországra."

Életmű kategóriában Tóth Ernő mesteredző, a KSI és a magyar válogatott fiatalon, váratlanul elhunyt tornásznőjének, Kanyó Évának a trénere került be a Halhatatlanok Klubjába, míg posztumusz az 1948-as londoni olimpián műszabadgyakorlatban ezüstérmes Mogyorósi-Klencs Jánost választották tagnak.

Az okleveleket Magyar Zoltán és Lukács József, a Halhatatlanok Klubjának kuratóriumi elnöke adta át Supolának és Tóthnak, Békési Ilona nem tudott részt venni az eseményen.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.