Egyetlen gólon múlott

Super Globe kézilabdatorna - Hosszabbításos veszprémi vereség a döntőben

Az MVM Veszprém hosszabbításos mérkőzésen egygólos vereséget szenvedett a Füchse Berlin csapatától a katari rendezésű Super Globe elnevezésű férfi kézilabdatorna csütörtöki döntőjében.

2015.09.10 21:16MTI

A nem hivatalos klubvilágbajnokság győztese 400 ezer, a második helyezett 250 ezer, a harmadik - a Barcelona - pedig 150 ezer dollárt kap.

Eredmény (a magyar klub honlapjáról):
Super Globe torna (Doha), döntő:
Füchse Berlin (német)-MVM Veszprém 28-27 (15-13, 24-24, 26-26)
góldobók: Kent Robin Tönnesen 6, Fabian Wiede 4, Petar Nenadic 4, Jesper Nielsen 3, Bjarki Elisson 2, Willy Weyhrouck 2, Fredrik Petersen 2, Jakov Gojun 2, Drago Vukovic 2, Faruk Vrazalic 1, illetve Renato Sulic 8, Momir Ilic 6, Nagy László 4, Christian Zeitz 2, Lékai Máté 2, Cristian Ugalde 2, Aron Palmarsson 1, Andreas Nilsson 1, Chema Rodriguez 1,

Az első félidőben csak a berlini csapat vezetett, a Veszprémnek - amely támadásban időnként bizonytalankodott, sokszor adta el a labdát és védekezésben sem játszott igazán koncentráltan - többször két-háromgólos hátrányt kellett ledolgoznia. Ez általában sikerült neki, de a pihenőre kétgólos német előnnyel vonultak öltözőbe a csapatok.

Fordulás után sikerült egymás után háromszor leindítania ellenfelét a magyar csapatnak, amely a 35. percben 16-15-nél vezetett először. Azután megint a németek kerültek lépéselőnybe, majd az első félidőhöz hasonló forgatókönyv szerint alakult a mérkőzés. Annyi változás történt, hogy a Veszprém ekkor már hatékonyabban védekezett, támadásban viszont továbbra is sokat hibázott. Az utolsó perc elején 24-24-nél a magyar csapat támadhatott, az akció végén Nagy László tiszta helyzetben lőhetett kapura, de az addig is nagyszerűen védő Peter Stochl hárítani tudott. Mivel a maradék időben a berliniek sem találtak a kapuba, következhetett a 2x5 perces hosszabbítás.

Ennek az első felében a veszprémiek két gyors góllal elhúztak, aztán a berliniek egyenlítettek, majd a másodikban utóbbiak léptek meg két találattal, a magyaroknak pedig erre már csak egy válaszuk volt.

A 3. helyért:
Barcelona (spanyol)-Sydney University (ausztrál) 30-20 (15-10)

Korábbi győztesek:
1997: CB Cantabria (spanyol)
2002: al-Szadd (katari)
2007: Ciudad Real (spanyol)
2010: Ciudad Real
2011: THW Kiel (német)
2012: Atlético Madrid (spanyol)
2013: Barcelona (spanyol)
2014: Barcelona

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.