A hálón túl

Női kézilabda BL - A főtáblára jutásért harcol a Győr

Nem lehet más a célja a Győri Audi ETO KC-nak a hétvégén, minthogy kiharcolja a 16-os főtáblára jutást a női kézilabda Bajnokok Ligájában.

2015.09.10 09:56MTI

A 2013-as és 2014-es BL-győztes az előző idényben meghatározó játékosainak sorozatos hiányzása miatt nem jutott be a budapesti négyes döntőbe.

Ambros Martin vezetőedző éppen ezért kiemelte: nekik a mostani, norvégiai hétvége a Final Fourt jelenti.

"Két nap alatt két sorsdöntő mérkőzést játszunk, ahol mindkét alkalommal a legjobbunkat kell nyújtanunk. Semmi másra nem szabad figyelnünk, csak a saját játékunkra. Mint ahogy máskor is, most is optimista vagyok a hétvége kimenetelét illetően" - fogalmazott a spanyol szakvezető.

Hozzátette: sajnálatos módon Tóth Gabriella megsérült, így ő hosszú ideig nem játszhat.

"Nagyon szomorú vagyok, mert erre a szezonra az volt a legfőbb kívánságom, hogy a sérülések kerüljenek el bennünket. Az irányító posztot a hét végén Kovacsics Anikó és Nycke Groot fogja megoldani, hosszabb távon pedig Görbicz visszatérése is segít ezen a helyzeten" - mondta Martin.

A drammeni selejtezőcsoport győztese jut fel a BL 16-os főtáblájára, a 2. és 3. helyezett a KEK 3. fordulójában, a 4. helyezett pedig a KEK 2. fordulójában folytatja.

Amennyiben a győriek sikerrel veszik a hétvégi selejtezőt, úgy a főtáblán találkoznak a dán FC Midtjyllanddal, a macedón Vardar Szkopjéval és az osztrák Hypo Niederösterreich csapatával.

A magyar bajnok FTC-Rail Cargo Hungaria alanyi jogon tagja a legjobb 16 mezőnyének, és a csoportkörben a német Thüringer HC, a horvát Podravka Koprivnica és a francia Fleury Loiret lesz az ellenfele.

Női BL, selejtező (Drammen):

a 16-os főtáblára jutásért:

szombat:

elődöntő: Győri Audi ETO KC - Radnicki Kragujevac (szerb) 16.30 Glassverket (norvég)-Dalfsen (holland) 19.00

vasárnap:

helyosztók: az elődöntők vesztesei 14.30 az elődöntők győztesei 17.00

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.