Labdarúgó Eb-selejtező

Magyar-román - A magyar játékosok sportszerű buzdítást kérnek

A magyar labdarúgó-válogatott játékosai videóüzenetben sportszerű buzdítást kérnek a szurkolóktól a pénteki, románok elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen.

2015.09.03 17:19MTI

A nemzeti együttes vezéregyéniségei azért is hangsúlyozták a sportszerűséget, mivel fennáll a veszélye annak, hogy kirívó fegyelmi vétség esetén októberben a következő, Feröer-szigetek elleni tétmérkőzést zárt kapuk mögött kellene megrendezni.

Az európai szövetség (UEFA) a románok elleni, tavaly őszi Eb-selejtezőn történt rasszista megnyilvánulások miatt szektorbezárással sújtotta a magyar szövetséget (MLSZ). Az UEFA fegyelmi szabályzata szerint az öt éven belül elkövetett újabb hasonló vétség automatikusan stadionbezárást von maga után, vagyis a pénteki budapesti mérkőzésen a szurkolók az ellenfél szidalmazása, továbbá bármilyen diszkriminatív, rasszista, politikai vagy ideológiai megnyilvánulás esetén azt kockáztatják, hogy a sorozat utolsó hazai találkozóján nem lehetnek ott a lelátókon.

Az UEFA szigorúan jár el minden tagszövetséggel szemben a szurkolói kihágásokkal kapcsolatban. Fegyelmi bizottsága például nemrégiben a horvát válogatott által megszerzett pontokból egyet levont, a következő két hazai tétmérkőzését pedig zárt kapuk mögött rendezik.

A Romániát gyalázó rigmusok, a "cigányozás" és más kirekesztő magatartás esetén újabb súlyos büntetést szabna ki az UEFA, a játékosok ezért kérik a szurkolókat, hogy segítsék a csapatot, álljanak mellettük az esetleges nehezebb időszakban is, de kerüljenek minden olyan megnyilvánulást, amely súlyos következményekkel járna.

A magyar válogatott pénteken 20.45-től fontos Európa-bajnoki selejtezőmérkőzést játszik a csoportban éllovas Románia ellen a Groupama Arénában. A stadionban 21 ezren buzdítják majd a csapatot, ami a futballisták szerint óriási segítség lehet, de kizárólag abban az esetben, ha a szurkolás végig sportszerű marad.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.