Döbbenet: gólt lőtt, majd meghalt!

A kispadon vesztette életét a 19 éves Alekszej Cserepanov jégkorongozó

A nyáron létrehozott eurázsiai jégkorong Szuperliga, a KHL legutóbbi fordulójában döbbenetes tragédia történt: az Avangard Omszk 19 éves jobbszélsője, Alekszej Cserepanov a kispadon ülve lett rosszul, majd a kórházba szállításkor meghalt.

2008.10.14 08:40Dechert Áron, ma.hu

Az orosz jégkorong sport egyik legnagyobb tehetségének tartott Cserepanov híres volt gyorsaságáról, és technikás korcsolyázásáról. Az ominózus mérkőzésen is lőtt gólt, majd pedig csapattársával, a Stanley –kupa győztes cseh Jaromir Jágrral ütközött véletlenül a jégen. 

Ekkor még senki nem gondolt semmi rosszra, a fiatal szélső lekorcsolyázott a jégről, és leült a kispadra. Ekkor azonban rosszul lett, rögtön eszméletét vesztette, és csak fél órával később került mentőkocsiba. 

A kórházba érkezéskor próbálták újra éleszteni, de már nem tudták megmenteni az életét. A legfrissebb orvosi vélemények szerint a sportoló hirtelen szívhalál következtében lett rosszul, ez a jelenség akkor fordul elő, ha hirtelen, erős tompa ütés éri a szívtompulat környékét. 

A fiatal hokis halálhíre gyorsan terjedt, és egész Oroszországban gyászolják a nagyon tehetséges sportolót.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.