Sztrájk lesz

Tiltakoznak az izraeli labdarúgás vezetői a szombati meccstilalom miatt

Sztrájkba lép az Izraeli Labdarúgó Szövetség, ha nem játszhatják továbbra is szombaton a bajnokság mérkőzéseit.

2015.09.02 23:30MTI

Ofer Ejni, a szövetség elnöke és Jorám Bauman, a profiliga vezetője ultimátumot intézett Arije Deri gazdasági miniszterhez: ha egy héten belül nem kapnak különengedélyt a szombati meccsekre, akkor felfüggesztik a bajnokság összes mérkőzését - írták levelükben.

A munkaügyi bíróság ugyanis nemrég úgy döntött, hogy ezentúl nem játszhatják szombaton a profi labdarúgómeccseket, mert az sérti a szombati pihenőnapon érvényes munkavégzési tilalmat. Izraelben több mint nyolcvan éve mindig szombaton zajlanak a bajnoki mérkőzések, de a bírói döntés szerint a hivatásos focisták számára a mérkőzéseken való részvétel nem szórakozás, hanem egyértelműen munkavégzés.

A szövetség szerint azért nem lehet más napokon lejátszani a meccseket, mert csak szombaton érnek rá a nézők, és a családok csak ekkor tudják együtt látogatni a stadionokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.