Kézilabda

Győzelemmel rajtolna a SEHA Ligában a címvédő Veszprém

A bakonyi csapat hazai pályán rajtol, első ellenfele az előző szezonban döntős fehérorosz Meskov Breszt lesz kedden.

2015.08.31 15:53MTI

Győzelemmel szeretné kezdeni szereplését a regionális férfi kézilabda SEHA Liga 2015/16-os idényében a címvédő MVM Veszprém. A bakonyi csapat hazai pályán rajtol, első ellenfele az előző szezonban döntős fehérorosz Meskov Breszt lesz kedden.

"Úgy gondolom, a SEHA Liga hasonló színvonalú lesz, mint tavaly. Négy csapat, a Breszt, a Zágráb, a Vardar és a Veszprém szerintem kiemelkedik a mezőnyből, a többiek kicsit alacsonyabb színvonalat képviselnek." - mondta a hétfői sajtótájékoztatón Carlos Ortega, a magyar csapat spanyol vezetőedzője, aki hozzátette: biztos, hogy minden idegenbeli meccsen meg kell majd szenvedniük a győzelemért.

"A felkészülés szempontjából jó a SEHA Liga, de azt is figyelembe kell vennünk, hogy nagyon sűrű a naptárunk, így nehezebb lesz felkészülni egy-egy meccsre." - fogalmazott.

Az irányító Lékai Máté nehéz meccsre számít kedden, szerinte a rivális nagyon sokat erősödött.

"Nem tudtunk sokat készülni a meccsre, összesen csak egy edzés állt a rendelkezésünkre, nekik viszont több idejük volt. Úgy érzem, hogy nagyon erős csapatunk van, igaz még messze vagyunk a száz százaléktól. Mindenképpen győzelemre számítok holnap, sikeresen szeretnénk debütálni hazai pályán ebben a szezonban." - idézte a klub honlapja a válogatott játékost.

A Veszprémen kívül további kilenc csapat vesz részt a küzdelmekben. A macedón Zomimak és a szerb Spartak Vojput új induló.

A SEHA Liga mezőnye: MVM Veszprém (címvédő), Meskov Breszt (fehérorosz), PPD Zagreb (horvát), Nexe (horvát), Vardar Szkopje (macedón), Zomimak (macedón), Borac Banja Luka (bosnyák), Vojvodina (szerb), Spartak Vojput (szerb), Tatran Presov (szlovák)

A kiírás változatlan: az alapszakasz 18 fordulóját követően kerül sor a négyes döntőre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.