Szakítás

Szilágyi Áron új edzővel folytatja

Hét év közös munka után szakít eddigi edzőjével, Somlai Bélával Szilágyi Áron olimpiai bajnok kardvívó.

2015.08.28 15:38MTI

A Vasas SC 25 éves versenyzője - aki jelenleg Kínában tartózkodik - maga számolt be erről a Facebook-oldalán pénteken.

"Szép sikereket értünk el közösen, vele lettem olimpiai bajnok, hálával és köszönettel tartozom neki - írja az idei, montreux-i Európa-bajnokságon egyéniben aranyérmes vívó, hozzátéve, hogy szakmai okok miatt döntött a továbblépés és a váltás mellett.

"Amint lesznek hivatalos és konkrét információim a jövőmmel és az új edzőmmel kapcsolatban, természetesen tájékoztatlak benneteket" - üzente szurkolóinak.

Szilágyi 2007-ben, 17 évesen robbant be a felnőtt nemzetközi élvonalba, dinamikus vívással komoly szerepet játszott abban, hogy a kardcsapat megnyerte a szentpétervári világbajnokságot. Azt követően 2009-ben és 2014-ben csapatban, 2013-ban pedig egyéniben volt harmadik vb-n, 2012-ben aranyat nyert a londoni olimpián, idei Eb-győzelme előtt pedig kontinensviadalon bronzérmes volt 2011-ben, illetve ezüstérmes a válogatottal 2013-ban. Somlai Béla, a férfi kardszakág vezetőedzője - aki hosszú évek óta tevékenykedik a válogatott mellett - 2008-ban, Gerevich György halála után vette át Szilágyi felkészítését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.