Siker!

Cselgáncs-vb - Joó és Tóth győzött, Vér kiesett

A 78 kilogrammos Joó Abigél, valamint a 90 kilós Tóth Krisztián győzelemmel kezdett, míg utóbbi súlycsoportjában Vér Gábor egy vereséggel búcsúzott az olimpiai kvalifikációs asztanai cselgáncs-világbajnokság pénteki napján.

2015.08.28 09:35MTI

A kétszeres Európa-bajnok Joó a 32 között a horvát Ivana Maraniccsal került szembe, akit rövid időn belül háromszor is intettek passzivitásért. A KSI 25 éves versenyzője - aki 12. a világranglistán - a folytatásban kétszer is bemutatta a védjegyének számító belső combdobást a 21. helyen álló horváton. Az elsőre még vazaarit, a másodikra viszont már ippont kapott, így készülhet az olimpiai második, világ- és Európa-bajnok francia Audrey Tcheumeo ellen, aki második az olimpiai kvalifikációs rangsorban.

A 90 kilóban világelső, tavaly vb-ezüstérmes Tóth a 32 között a szlovák Milan Randlt kapta ellenfélül, akit megvert eddigi egyetlen meccsükön. A második találkozó alig két és fél percig tartott: a KSI 21 éves versenyzője előbb jukót kapott egy csípődobásra, majd földre vitte a 48. helyen álló riválisát, aki meg sem tudott mozdulni a leszorítás 20 másodperce alatt.

Súlycsoporttársa, a rangsorban 75. Vér remekül állta a sarat a nála 66 hellyel előrébb álló kubai Asley Gonzalez ellen, a világbajnok karibi dzsúdós végül csak egy jukóval tudott felülkerekedni rajta. A Honvéd 23 éves versenyzője így helyezetlenül zárt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.