Dzsúdó

Cselgáncs-vb - Csoknyai nyolcaddöntős, Krizsán befejezte

Csoknyai László második győzelmével bejutott a 16 közé az olimpiai kvalifikációs asztanai cselgáncs-világbajnokság csütörtöki napján, a szintén 81 kilogrammos Krizsán Szabolcs viszont helyezetlenül zárt.

2015.08.27 10:53MTI

Az idei zágrábi GP-n második Csoknyai a francia Alain Schmitt után a nemzetközi eredmény nélkül álló tadzsik Szajdcsamol Alimardonovval találkozott. Az eseménydús mérkőzésen kiütközött a két versenyző közti különbség: a világranglistán 24. paksi jukót kapott egy dobásra, majd vazaarit leszorításra, a következő válldobása újabb jukót ért, majd ismét leszorítás jött, s az ezért kapott második vazaari már egyben ippont jelentett. A rangsorban 297. tadzsik neve mellé csak egy intés került.

A 27 éves Csoknyaira a folytatásban a címvédő és világelső grúz Avtadili Csrikisvili vár, akinek a legyőzése hatalmas bravúr lenne.

A szintén 81 kilós Krizsán a szerb Nemanja Majdov után, a 32 között az olimpiai harmadik, világbajnoki ezüstérmes és a kvalifikációs rangsorban is második kanadai Antoine Valois-Fortier-vel került szembe. Az Európa-bajnoki bronzérmes magyart - aki 17. a világranglistán - két perc elteltével a földre csavarta ellenfele, majd vazaaris előnyét megőrizte a meccs végéig. A Honvéd 26 éves versenyzője helyezetlenül zárta a vb-t, és csalódottan értékelt az MTI-nek:

"Egy vb-n az éremhez bravúr kell, és nekem most kellett volna. Többször is megvertem már ezt a kanadait, de most jobb volt nálam. Kizárta a munkámat, nem tudtam meglepni őt."

Edzője, Toncs Péter a riói kvalifikációs helyzetről szólva kifejtette, tanítványa nem sok pontot gyűjtött egy győzelmével, így a május végéig tartó selejtezősorozatban még nagyon kell igyekeznie.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.