Labdarúgás

UEFA Év játékosa - Marozsán Dzsenifer is a jelöltek között

Csütörtökön 17.45 órától a monacói Grimaldi Forumban rendezik a Bajnokok Ligája 2015/16-os idénye főtáblájának sorsolását, illetve adják át az elmúlt európai szezon legjobbjainak járó díjakat. Marozsán Dzsenifer révén egy magyar származású, igaz, német színekben futballozó játékos is ott van a jelöltek között.

2015.08.26 15:49MTI

A férfiak versenyében a Bajnokok Ligája-győztes FC Barcelona két dél-amerikai szupersztárja, a 2011-ben győztes argentin Lionel Messi, és az uruguayi Luís Suárez, valamint a Real Madrid portugál címvédője, Cristiano Ronaldo száll harcba az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) által alapított címért.

A voksolás - amelyen az UEFA 54 tagországának újságírója adja majd le szavazatát a helyszínen - várhatóan újra Messi és Ronaldo különpárharcát hozza, nagy meglepetés lenne, ha Suárez beleszólna ebbe a versenybe. Az UEFA felmérése alapján - amelyet különböző közösségi médiában végzett - egy hajszállal Ronaldo vezet. A díjat ötödször ítélik oda, 2011-ben Messi, 2012-ben Andrés Iniesta, 2013-ban Franck Ribéry, míg tavaly Ronaldo lett az első. A portugál támadó minden alkalommal ott volt a három között.

A nők versenyében a Frankfurtot erősítő Marozsán Dzsenifer egy már visszavonult csapattársa, Célia Sasic, valamint a francia Amandine Henry ellen indul. Marozsánt tavaly Németországban az év legjobb női játékosának választották.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.