Cselgáncs-vb

Karakas és Ungvári is nyolcaddöntős

A Honvéd dzsúdósára a folytatásban a tíz évvel idősebb, szintén vb-harmadik osztrák Sabrina Filzmoser vár.

2015.08.26 10:24MTI

Az 57 kilogrammos Karakas Hedvig és a 73 kilós Ungvári Miklós bejutott a nyolcaddöntőbe az olimpiai kvalifikációs asztanai cselgáncs-világbajnokság szerdai napján.

A világbajnoki bronz- és Európa-bajnoki ezüstérmes Karakas az olimpiai bajnok olasz Giulia Quintavalle után a 32 között a kétszeres pán-amerikai ezüstérmes kolumbiai Yadinis Amarisszal csapott össze, akivel 1/1 volt az egymás elleni mérlege. A harmadik találkozó négy perce nem hozott értékelhető akciót, majd a hosszabbításban a bíró passzivitásért megintette a dél-amerikait, ami a 25 éves Karakas továbbjutását jelentette. A Honvéd dzsúdósára a folytatásban a tíz évvel idősebb, szintén vb-harmadik osztrák Sabrina Filzmoser vár.

A harmadik nap másik magyarja, Ungvári Miklós a második fordulóban, a 64 között kezdett. Az olimpiai ezüstérmes cselgáncsozó előbb jukót érően vitte földre az izraeli Tohar Butbult, aki ezt követően többször is kimenekült a földharcból, így a 34 éves Európa-bajnok végül jukóval nyert. Nem sokkal később ismét tatamira szólították a ceglédiek versenyzőjét, aki szintén jukóval verte a komolyabb nemzetközi eredmény nélkül álló portugál Andre Alvest. Az első jukót még visszavonták a bírók, ám a második már érvényben maradt, így Ungvári készülhet a fehérorosz Aljakszej Ramancsik ellen.

A vigaszágra kerüléshez a negyeddöntőbe kell jutni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.