Három, ezüst, három bronz

Hat magyar érem a sárkányhajó vb-n

Három ezüst- és három bronzérmet szerzett a magyar válogatott a sárkányhajó világbajnokságon, amelyet augusztus 19. és 23. között rendeztek meg a kanadai Wellandben.

2015.08.24 12:35MTI

A nem olimpiai sportágak sajtószolgálatának hétfői tájékoztatása szerint a 22 fős magyar együttes a premier open és a premier vegyes kis hajós versenyszámokban mérettette meg magát a vb-n, amelynek megnyitó ünnepségét a Niagara vízesésnél tartották.

A legjobb magyar sárkányhajósok különösen a 2000 méteres távon tettek ki magukért. A hosszútávú versenyek során a premier open kategóriában Tajvan mögött második helyet érték el, a premier vegyesben pedig csak Makaó tudta megelőzni a magyar hajót.

Az 500 méteres távon a premier open csapat is ezüstérmet szerzett, ami a jelentős ázsiai részvétel mellett, legjobb európai hajóként sikerként könyvelhető el. Szintén fél kilométeren a vegyes csapat legénysége bronzéremig jutott.

A legrövidebb távon, 200 méteren mind az open, mind a vegyes magyar kis hajó bronzérmes helyen ért célba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.