Verseny

Öttusa Eb - Kovács Sarolta olimpiai kvótás

Magyar szempontból kedvezően alakult a bath-i öttusa Európa-bajnokság női hagyományos versenyének befutója, így - a berlini világbajnokságon július elején elért hatodik helyével - olimpiai kvótát szerzett Kovács Sarolta.

2015.08.23 19:55MTI

Az angliai kontinensviadalon ugyan csak 25. lett, de így is örülhetett, a német Lena Schöneborn harmadik helyének köszönhetően.

Az Eb-n nyolc kvótát osztottak ki, s az itt kiharcolt kvalifikációt tartotta meg az is, aki előzőleg, a vb-n már szerzett. Berlinben három európainak jutott kvóta, közülük az akkor győztes német versenyző végzett egyedüliként most is olyan helyen, amely ismét riói részvételt ért, így a vb-s kvótája felszabadult. A vb-n a második helyezett kínai Csen Csien és a harmadik brazil Yane Marques szintén kvalifikálta magát a saját kontinensén, így a Berlinben negyedik orosz Donata Rimsaite, illetve ötödik brit Samantha Murray tarthatta meg a kvótáját, Schönebornét pedig Kovács kapta.

Az Eb-n Földházi Zsófia 17., Alekszejev Tamara pedig 30. lett. A magyar csapat az ötödik helyen végzett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.