Verseny

Öttusa Eb - Csak egy jó magyar lovaseredmény született

A három magyar döntős közül csak Földházi Zsófia lovagolt eredményesen, így előrébb lépett az angliai öttusa Európa-bajnokság női hagyományos versenyében. Kovács Sarolta és Alekszejev Tamara viszont sok pontot "hagyott a pályán", emiatt hátrébb csúsztak korábbi helyezésükhöz képest - az olimpiai kvótaszerzés szempontjából egyikük sem áll jól.

2015.08.23 18:30MTI

Elsőként Földházi lovagolt a magyar csapatból, mivel a harmadik számban fordított sorrendben követik egymást a versenyzők, és az úszást, illetve vívást követően ő állt a leghátrébb, mégpedig a 29. helyen. Összességében jó teljesítményt nyújtott, két akadályt vert le, és nem vot időtúllépése, így a kiinduló 300 pontból 286-ot megőrzött.

A vívás után 23. helyezett Alekszejev szerencsétlenül indult el, mindjárt az első akadálynál rosszul választotta meg a távolságot, s bár azon még túljutott, a másodikhoz már úgy érkezett meg, hogy azt képtelenség volt átugratni. Lova tett is egy kerülőt, és csak másodjára sikerült túljutnia a második akadályon. Később volt még egy verés, illetve egy megállás, ehhez jött még időtúllépés, ami összességében 48 pontos levonást, azaz 252 pontot ért.

Kovács - aki 13. volt két szám után - voltaképpen nem lovagolt rosszul, többnyire jók voltak a távolságai, megfelelően ment rá az akadályokra, csakhogy a lova meglehetősen laposan ugrott, így sorra húzta le a rudakat. Hét verőhiba jött össze a végéig, meg még három másodpercnyi időtúllépés, ami 248 pontot ért.

A kombinált szám előtt Kovács a 19., Földházi a 24., Alekszejev pedig a 25. helyen áll. A döntőben nyolc olimpiai kóvát osztanak, de még a jelenlegi nyolcadik helyezettel szemben is nagyon komoly hátrányban vannak a magyarok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.