Verseny

Öttusa Eb - Elrontott vívással visszacsúsztak a magyarok

Mindhárom magyar elmaradt a várakozástól vívásban, így hátrébb csúszott összesítésben az angliai öttusa Európa-bajnokság női hagyományos versenyében. Két szám után Kovács a 13., Alekszejev a 23., Földházi pedig a 29. helyen áll.

2015.08.23 15:16MTI
Facebook - Alekszejev Tamara

Kovács Saroltának és Alekszejev Tamarának "csak" rosszul, Földházi Zsófiának viszont nagyon rosszul alakult a második szám.

Kovács és Alekszejev végig küzdött azért, hogy pozitív mérleggel zárja asszóit, de nem sikerült nekik hosszabb győzelmi szériát bemutatni, végül pedig egyformán végeztek: 15 párharcot nyertek meg és 18-at veszítettek el. A szokásos 35 helyett csak 33 asszója volt valamennyi versenyzőnek, a lett Jelena Rublevska ugyanis már el sem indult a vívásban, a cseh Natalie Dianova pedig menet közben - 0/12-nél - visszalépett.

Földházi még a csapattársaiénál is jóval szerényebb eredményt ért el, pedig neki egy döntetlen közeli teljesítménnyel általában jó esélyei vannak arra, hogy a közvetlen élmezőnyben végezzen. Ezúttal viszont sehogy sem tudott felpörögni, hiába próbálkoztak kívülről különböző tanácsokkal edzők, versenyzők, nem volt meg a megfelelő ritmusa a vívásának, így csupán nyolc győzelem jött össze neki, 25 vereség mellé.

A körvívás után következett a bónuszkör, amelyben a második számban utolsó helyezett mérkőzött meg először az utolsó előttivel, a győztes maradhatott a páston a következő ellenféllel szemben, és ez így ment addig, amíg az első helyezett is vívott. Minden győzelem egy pontot ért, vagyis jó sorozattal lehetett még kozmetikázni az eredményt. A magyarok közül Földházi és Alekszejev a pástra lépésekor mindjárt kikapott, Kovács viszont három ellenfelét legyőzte, s csak a negyediktől kapott ki, ezzel három pontot tett hozzá addigi teljesítményéhez.

A vívást a francia Elodie Clouvel nyerte meg 25 győzelemmel, a német Janine Kohlmann és a fehérorosz Tacjana Jelizarova 24 asszót zárt sikeresen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.