Nyolc olimpiai kvótát osztanak ki

Öttusa Eb - Kovács és Földházi az élcsoportban az úszás után

Kovács Sarolta a negyedik, Földházi Zsófia a hetedik, Alekszejev Tamara pedig a huszadik helyen áll az úszás után az angliai öttusa Európa-bajnokság női hagyományos versenyében, amelyben nyolc olimpiai kvótát osztanak ki.

2015.08.23 13:12MTI

A magyarok közül elsőként - a harmadik futamban - Alekszejev úszott, és selejtezős eredményét nagyjából megismételve 2:20.64 perccel csapott a célba a 200 méter végén a bath-i egyetem fedett 50 méteres medencéjében.

Kovács és Földházi az ötödik, azaz utolsó - a leggyorsabbakat felvonultató - futamba került. Itt a várakozásnak megfelelően a francia Elodie Clouvel és a brit Samantha Murray vívott nagy csatát az első helyért, de Kovács a 2-es pályán jól hajrázott, és alig lemaradva tőlük, illetve az orosz Gulnaz Gabajdullinától 2:10.52-vel lett negyedik. Több mint egy másodperccel volt gyorsabb, mint a pénteki selejtezőben, és alig több mint eggyel maradt el a győztestől. Földházi az 1-es pályán kicsit visszafogottabban tempózott, 2:14.01-gyel zárt, aminél két napja bő egy másodperccel jobbat úszott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.