Magyar siker Olaszországban

Kajak-kenu vb - Újabb négy magyar egység a döntőben, Vad kvótát szerzett

A szombat délutáni középfutamokból újabb négy magyar egység jutott be a vasárnapi döntőkbe a milánói, olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon. Ez azt jelenti, hogy a zárónap 16 fináléja közül 15-ben lesz magyar hajó.

2015.08.22 15:58MTI

Az ötkarikás versenyszámok közül a kajak egyesek 200 méteres küzdelmei felemás sikert hoztak, Vad Ninetta ugyanis legjobb harmadikként kiharcolta a továbbjutást, a Londonban hatodik, friss Európa Játékok-győztes Dudás Miklós azonban negyedik helyével lemaradt a döntőről. Mindkét számban 8-8 riói indulási jog talál gazdára, de az átfedések miatt még a B döntős jó szereplés is kvótát érhet - Dudás itt fog indulni. A magyar szövetségtől kapott tájékoztatás szerint Vad azzal, hogy kvalifikálta magát a legjobb kilenc közé, biztosan kvótát szerez Magyarországnak.

A két éve arany-, tavaly pedig ezüstérmes Vasbányai Henrik, Mike Róbert kenus duó pénteken futamgyőzelemmel mutatkozott be 1000 méteren, most pedig harmadikként ért célba, s ez elég is volt a továbbjutáshoz. Ebben a számban az első hat hely ér majd riói indulási jogot két versenyző részére.

Szombaton délután további két, az ötkarikás műsorban nem szereplő szám középfutamai is lezajlottak.

A kenusok 200 méteres küzdelmeiben a Lantos Ádám, Nagy Péter kettős első, a délelőtt Lakatos Zsanettel 500 méteren bronzérmes Takács Kincső pedig második lett második pályáján, így mindkét egység készülhet a fináléra.

A további program:
vasárnap:
A döntők 10.05
5000 m-es döntők 14.30

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.