Marosi visszacsúszott

Öttusa Eb - Demeter és Kasza az élcsoportban

Demeter Bence és Kasza Róbert jól vívott, így összesítésben továbbra is mindketten az élcsoportban állnak - előbbi negyedik, utóbbi ötödik - a bath-i öttusa Európa-bajnokság férfi hagyományos versenyében.

2015.08.22 15:10MTI

Marosi Ádám viszont visszacsúszott a hatodikról a 19. helyre, mert a második szám nem sikerült neki.

Demeter és Kasza 20 ellenfelét győzte le és 15-től kapott ki, de különböző út vezetett ehhez a végeredményhez.

Demeter jól kezdett, sokáig egészen lazán és jókedvűen vívott, s ez érthető is volt, mert szép győzelmeket aratott, időnként pedig még nála jobb vívók ellen is nyert. A vége felé azonban kisebb hullámvölgybe került, az utolsó szakaszban már több veresége volt, ezzel együtt nagyon jó eredményt ért el. Kasza az elején nem találta a ritmust, hatszor kapott ki, miközben csak három tust adott, azután viszont összeszedte magát, szépen felzárkózott. Volt olyan szakasza a versenynek, amelyben sorozatban hatszor nyert, végül egészen jó eredményt hozott össze, amivel - válogatottbeli csapattársával holtversenyben - a nyolcadik helyen végzett.

Marosinak ugyanakkor nem ment a vívás, végig küzdenie kellett a tusokért, s bár sokáig döntetlen körül tudta tartani az állást, a végén egymás után öt ellenfelétől kapott ki, ezzel pedig nehéz helyzetbe került a folytatásra. Az 15/20-as vívóeredménye holtversenyben a 24. helyet jelentette.

A körvívás után következett a bónuszkör, amelyben a második számban utolsó helyezett mérkőzött meg először az utolsó előttivel, a győztes maradhatott a páston a következő ellenféllel szemben, és ez így ment addig, amíg az első helyezett is vívott. Minden győzelem egy pontot ért, vagyis jó sorozattal lehetett még kozmetikázni az eredményt. A magyarok közül Marosi és Kasza kikapott a pástra lépése alkalmával, Demeter viszont három ellenfelét - az orosz Alekszandr Leszunt és Ilja Frolovot, valamint a cseh David Svobodát - legyőzte, és csak a negyediktől, a lengyel Szymon Staskiewicztől szenvedett vereséget.

A második számban az orosz Makszim Kusztov volt a legjobb 24 győzelemmel, míg az ír Arthur Lanigan-o Keeffe és a francia Valentin Prades 23 asszót nyert.

Az állás két szám után:
1. Makszim Kusztov (orosz) 883 pont
2. Arthur Lanigan-o Keeffe (ír) 873
3. Valentin Prades (francia) 860
4. Demeter Bence 856
5. Kasza Róbert 852 ...
19. Marosi Ádám 826

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.