Mérleg

Vizes vb - Rendkívül elégedett a FINA elnöke

Rendkívül elégedetten értékelte Julio Maglione, a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) elnöke a kazanyi vizes világbajnokság első hetét.

2015.08.03 18:45MTI

Az uruguayi sportvezető hétfői sajtótájékoztatóján - amelyen a szervezet egyik új szponzorával kötött megállapodását jelentették be - elmondta, még csak a viadal felénél tartanak, de már most számos emlékezetes pillanat, kiemelkedő eredmény született.

Külön gratulált az észak-koreai műugrók sikeréhez, az ország sportolói ugyanis először nyertek érmet - egy bronzot és egy aranyat - a vizes világbajnokságok történetében.

Maglione nagy sikerként könyvelte el műugrásban a csapatversenyt, illetve a vegyespárosok küzdelmét, akárcsak a műúszóknál a férfiak bemutatkozását. Emellett megemlítette az óriás-toronyugrást is, amelynek versenye ugyan még csak most kezdődött, de a szurkolók körében hatalmas népszerűségnek örvend.

A nyíltvízi úszók küzdelmeiből külön megemlítette a 10 kilométeres viadalt, amely a várakozásoknak megfelelően hatalmas versenyt hozott, főként mivel az olimpiai kvalifikáció volt a tét.

Az úszóversenyekkel kapcsolatban elképesztőnek nevezte, hogy még csak egy napja zajlik küzdelem a Kazan Arenában, s máris világcsúcsokat láthatott a közönség, egyszersmind biztos benne, hogy a sportolók folytatják fantasztikus szereplésüket.

Maglione köszönetet mondott a kazanyiaknak, akik - mint hangsúlyozta - nagyszerű házigazdái az eseménynek, és rendre megtöltik a lelátókat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.