Vizespóló

Vizes vb - Győzött, így a 9. helyért játszhat a magyar női vízilabdacsapat

Merész András együttese hétfőn három góllal nyert a kanadai csapat ellen, utolsó mérkőzésén pedig a brazil-kazah találkozó győztesével csap majd össze.

2015.08.03 12:34MTI
A képen egy korábbi meccs, az USA-lányok ellen (MTI Kovács Anikó)

A kilencedik helyért játszhat szerdán a magyar női vízilabda-válogatott a kazanyi vizes világbajnokságon.

Merész András együttese hétfőn három góllal nyert a kanadai csapat ellen, utolsó mérkőzésén pedig a brazil-kazah találkozó győztesével csap majd össze.

Eredmény, a 9-12. helyért: Magyarország-Kanada 10-7 (2-1, 2-2, 2-3, 4-1)

gólszerzők: Keszthelyi 4, Kisteleki D., Bujka 2-2, Szűcs G., Illés 1-1, illetve Wright 2, Valin 1, M. Eggens 1, C. Eggens 1, Robinson 1, Bekhazi 1

Már az elején feltűnő volt, hogy mekkora a tudásbeli különbség a két csapat között: amíg a magyarok viszonylag könnyedén jutottak el lövőhelyzetig, addig a kanadaiak mindössze két alkalommal tudták eljuttatni a labdát Bolonyai Flóra kapujának irányába az első negyedben. Szűcs Gabriella és Kisteleki Dóra talált a hálóba, a kanadaiak pedig egyetlen emberelőnyüket értékesítették.

A második negyedben a tengerentúli együttes a második fórját is kíméletlenül kihasználva egyenlített, de Keszthelyi Rita távolról újra a magyar válogatottat juttatta vezetéshez (3-2). A kanadaiak újabb egyenlítő találatát védelmi hiba előzte meg, Keszthelyi azonban egy elhajlásból elengedett pattintással újra szép gólt szerzett.

A nagyszünet után Kisteleki Dóra növelte az előnyt: látványos labdaszerzés után gyakorlatilag egyedül úszott végig a labdával, és kihasználta a kínálkozó lehetőséget (5-3). A kanadaiak azonban egy szerencsés találattal ismét felzárkóztak. A kétgólos különbséget Keszthelyi harmadik találatával állította vissza a magyar csapat, de a tengerentúliak Joelle Bekhazi szép ejtésével kapaszkodtak. Keszthelyi kiállításával megkapták a lehetőséget a kanadaiak az egyenlítésre, Emma Wright pedig az utolsó pillanatban a szélről élt is vele, és 6-6-ra alakította az állást.

A záró felvonásban gyorsan eldöntötte a mérkőzést a magyar csapat, előbb Keszthelyi, majd Bujka Barbara és Illés Anna volt eredményes, miközben nem érkezett válasz a másik oldalról. A kanadaiak három perccel a vége előtt felzárkóztak két gólra, de Bujka második találatával minden reményük szertefoszlott, a magyaroknak pedig már csak a végső dudaszóra kellet várniuk.

korábban:

a 15. helyért: Japán - Dél-afrikai Köztársaság 15-7 (2-0, 2-0, 8-3, 3-4)

a 13. helyért: Új-Zéland - Franciaország 7-6 (1-2, 3-2, 1-2, 2-0)

később:

a 9-12. helyért: Kazahsztán-Brazília 12.30

negyeddöntő: Spanyolország-Egyesült Államok 16.30 Oroszország-Hollandia 17.50 Ausztrália-Kína 19.10 Olaszorzág-Görögország 20.30

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.