Sikerek

Vizes vb - Hosszú Európa-, Cseh országos csúccsal elődöntős

Hosszú Katinka 200 méter vegyesen 2.07.30 perces Európa-, Cseh László pedig 50 méter pillangón 23.32 másodperces országos csúccsal jutott a délutáni elődöntőbe a kazanyi vizes világbajnokság úszóversenyeinek vasárnapi nyitányán.

2015.08.02 10:16MTI
Facebook Hosszú Katinka

Hosszú a szám címvédőjeként hatalmas előnnyel diadalmaskodott futamában, ezzel önmaga több mint hat évvel ezelőtt, a római világbajnokságon felállított 2:07.46 perces idejét adta át a múltnak. A magyar versenyző a futamot követően elmondta, a vízben egy átlagos úszásnak érezte, és bőven maradt még benne tartalék. "Lesz ez még jobb is" - mondta Hosszú, hozzátéve, nagyon örül ennek a rekordnak, amelyet régóta üldözött, ugyanis az olasz fővárosban elért eredményét még cáparuhában sikerült úsznia. A szám másik magyarja, Jakabos Zsuzsanna a kilencedik legjobb eredménnyel jutott az elődöntőbe.



Őket Cseh László követte, aki 50 méter pillangón 23.32 másodperces ideje összetettben a második legjobb volt, magyar tekintetben pedig országos csúcs. Az olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok magyar úszó áprilisban Eindhovenben felállított 23.50 másodperces rekordját javította meg.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.