Vizes vb

Német siker a nyíltvízi úszóknál, a magyar csapat hetedik

A németek triója nyerte a nyíltvízi úszók csütörtöki 5 kilométeres csapatversenyét a kazanyi vizes világbajnokságon, a magyar hármas a hetedik helyet szerezte meg.

2015.07.30 15:10MTI

A két férfiból (Christian Reichert, Rob Muffels) és egy nőből (Isabelle Franziska Harle) álló gárda 55:14.4 perc alatt ért célba, csaknem 17 másodperccel hamarabb, mint a holtversenyben ezüstérmes brazil és holland hármas.

A 22 csapatot felvonultató mezőnyben a Risztov Éva, Gyurta Gergely és Székelyi Dániel alkotta magyar együttes 56:08.4 perces eredménnyel lett hetedik.

A 10 kilométeren Londonban olimpiai bajnok Risztov Éva a hazai szövetség beszámolója szerint elmondta, végig az előre megbeszélt taktika szerint úsztak.



"Nagyon jó eredményt értünk el, büszkék lehetünk rá. Végig úgy mentünk, ahogy megbeszéltük, ennek az eredménye ez a kiváló helyezés - fejtette ki Risztov. - Én ma úgy voltam vele, hogy ez az utolsó úszásom, mielőtt nyaralni megyek, úgyhogy beleadok mindent, így is tettem, és a fiúk is remekül mentek."

A 25 méteres medencében 1500 méter gyorson Európa-bajnok Gyurta Gergely is elégedetten nyilatkozott.

"Úgy gondolom, elég jó iramot diktáltam, a többiek pedig végig tudtak jönni velem, jól működtünk együtt csapatként, egy világbajnoki hetedik helyezés szerintem nagyon értékes, muszáj megbecsülni."

"Életem meghatározó élménye a mai... Egy csapatban úszni egy olimpiai bajnokkal és egy Európa-bajnokkal: ezt még fel sem tudom fogni - mondta a trió harmadik tagja, Székelyi Dániel. - Fantasztikus volt végig, szinte repültem velük, óriási megtiszteltetés, hogy hozzájárulhattam ehhez a helyezéshez, ez hatalmas lökést jelent nekem a jövőre."

"Előzetesen a hatodik-nyolcadik helyre vártam a csapatot, ez a realitás. Tény, a végén jött egy kisebb felesleges kanyar, de nem ezen múlt - értékelt Gellért Gábor szövetségi kapitány. - Az éremre, úgy gondolom, most nem volt esélyünk."

Eredmények, 5 km-es csapatverseny, világbajnok:
Németország (Christian Reichert, Rob Muffels, Isabelle Franziska Härle) 55:14.4 p
2. Brazília és Hollandia 55:31.2-55:31.2
...7. MAGYARORSZÁG (GYURTA GERGELY, SZÉKELYI DÁNIEL, RISZTOV ÉVA) 56:08.4

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.