Vizes vb

Kenderesi Tamás nem úszhat Kazanyban

Kenderesi Tamás betegsége miatt nem indulhat a kazanyi vizes világbajnokságon.

2015.07.24 16:38MTI

Kiss László, az úszóválogatott szövetségi kapitánya közölte: a 19 esztendős versenyzőnél a sportkórházi vérvizsgálatok mononukleózist állapítottak meg, ami annyit jelent, hogy három hónapig vízbe sem mehet, és fizikailag nem terhelhető. Az orvosi döntés nyomán 16 fősre csökkent a magyar úszócsapat, amelybe senki sem hívható be Kenderesi helyére, mivel a nevezési határidő már múlt szombat éjfélkor lejárt.

A balszerencsés fiatal úszó nagy reményekkel készült az oroszországi vb-re, miután június végén, a győri országos bajnokságon fantasztikus idővel, a pályafutása eddigi legjobbját jelentő 1:54.79 perccel győzött 200 méter pillangón, megelőzve a szám két klasszis képviselőjét, Cseh Lászlót és Biczó Bencét egyaránt. Ráadásul eredményével a tavaly ifjúsági olimpiai bajnoki címet szerzett tehetség a második helyre ugrott az idei felnőtt-világranglistán.

Kenderesi kiesésével ebben a számban csak Cseh képviseli Magyarországot Kazanyban, ahol jövő vasárnap kezdődnek az úszóversenyek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.