Csúcsragadozók

K2-expedíció - Bizonytalanná vált az időjárás miatt a csúcs meghódítása

A következő napokra jósolt szélsőséges időjárási körülmények miatt egyelőre nem tudni, mikor indulhat a K2 csúcs meghódítására Varga Csaba és Suhajda Szilárd hegymászó.

2015.07.22 14:06MTI

Suhajda Szilárd az alaptáborból bejelentkezve elmondta: amennyire lelkesek és optimisták voltak eddig, annyira vált bizonytalanná a helyzetük az időjárás-előrejelzések miatt, amelyek szerint hatalmas hómennyiséget jósolnak július 27. környékére.

"Senki sem indul a 3-as tábor felé, mindenki vár" - hangsúlyozta, hozzátéve: a következő napokban nem szabad felmenni abba a magasságba.

A két magyar hegymászó a 7400 méteren álló 3-as táborban két éjszakát töltött el, "cudar időben" ereszkedtek vissza az alaptáborba, ahol jelenleg is várják a megfelelő időjárást a világ második legmagasabb, 8611 méter magas csúcsának meghódítására.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.