Úszás

Hosszú a vb-n megdöntené Egerszegi legendás rekordját

Hosszú Katinka szeretné megdönteni Egerszegi Krisztina közel 24 éves országos csúcsát 200 méteres hátúszásban a kazanyi világbajnokságon.

2015.07.21 07:24MTI

Erről az M4 Sport Sport7fő című műsorában beszélt a világbajnok úszó.

"2:06.62. Legendás idő, szeretném megdönteni a vb-n. Már ideje is, mert ez az jelenti, hogy Egér még mindig ver minket" - mondta a Vasas úszója, aki kitért arra is, hogy miért várt az utolsó pillanatig az eddig a versenyszámok kiválasztásával.

"Nehéz volt választani, de olyan helyzetben vagyok, hogy várhatok és választhatok" - tette hozzá.

Ezen a véleményen volt Shane Tusup, Hosszú Katinka férje és edzője is: "Ha lehet ennyi előnyünk, akkor miért ne használjuk ki? Meglátjuk, hogy ez tényleg előny lesz-e."

A Magyar Úszó Szövetség hétfői tájékoztatása szerint a 26 éves versenyző hét egyéni számban áll rajthoz a kazanyi vb augusztus 2. és 9. között sorra kerülő úszóversenyein. Címvédőként ott lesz a 200 és a 400 méter vegyes küzdelmeiben, ezenkívül 100 és 200 méter gyorson, 100 és 200 méter háton, valamint 200 méter pillangón áll majd rajtkőre.

Az M4 Sport mostantól hétfő esténként jelentkezik Sport7fő című műsorával.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.