Vívó-vb

Hatodikak a férfi párbajtőrözők

A hatodik helyen zárták a magyarok a férfi párbajtőrözők csapatversenyét a moszkvai vívó-világbajnokságon.

2015.07.18 16:13MTI

A dél-koreaiaktól elszenvedett vereség után először a németekkel mérkőztek, és legyőzték őket. Az összecsapás közepén elléptek tőlük, s ezúttal előnyükből háromtalálatnyit meg is őriztek. Az utolsó asszóra Boczkó Gábor helyett - aki az ázsiaiak elleni mérkőzés végén nem tudta feltartóztatni Jung Szeung Hvát - Somfai Péter lépett pástra. Ő 35-32-es vezetésnél kezdett és 9-9-es döntetlent vívott Christoph Kneippel, ami győzelmet ért.

Az ötödik helyért a negyeddöntőben meglepetésre szintén vereséget szenvedő, címvédő és világranglista-vezető franciákkal kellett megmérkőzni. Ezen az összecsapáson nem borult a papírforma, a harmadik asszó után már végig a franciák vezettek, és végül sima győzelmet arattak.

Az egyéniben győztes Imre Géza, valamint Boczkó, Rédli András és Somfai alkotta válogatottnak fontos lett volna a legjobb négy közé kerülés, mivel a vb-n a többi versenyhez képest kétszeres pontszámot osztanak, így az olimpiai kvalifikációs sorozatban a világbajnokság kiemelt jelentőségű.

Eredmények, férfi párbajtőr, csapat:
negyeddöntő:
Olaszország-Franciaország 44-42
Ukrajna-Oroszország 34-33
Svájc-Németország 45-33
Koreai Köztársaság-Magyarország 25-24
az 5-8. helyért:
Magyarország-Németország 44-41
az 5. helyért:
Franciaország-Magyarország 45-36
elődöntő:
Ukrajna-Olaszország 15-11
Koreai Köztársaság-Svájc 45-37
a 3. helyért:
Svájc-Olaszország 38-24
döntő:
Ukrajna-Koreai Köztársaság 34-24

pénteken vívták:
a 32 között:
Magyarország-Hongkong 45-28
a 16 között:
Magyarország-Kanada 45-26

A végeredmény: 1. Ukrajna (Bohdan Nyikisin, Anatolij Herej, Dmitrij Karucsenko, Makszim Hvoroszt), 2. Koreai Köztársaság (Jung Szeung Hva, Kvon Jung Jun, Park Kjun Du, Park Szang Jung), 3. Svájc (Max Heinzer, Benjamin Steffen, Peer Borsky, Fabian Kauter),...6. Magyarország (Imre Géza, Boczkó Gábor, Rédli András, Somfai Péter)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.