66 éves volt

Elhunyt Kenderes Gábor, a magyar para-erőemelősport alapítója

Hosszan tartó súlyos betegség után, 66 éves korában pénteken elhunyt Kenderes Gábor, a magyar para-erőemelősport alapítója, nemzetközi szinten is ismert és elismert edző.

2015.07.11 20:09MTI
Fotó: hparalimpia.hu

A Magyar Paralimpiai Bizottság szombati tájékoztatása szerint a szakember vezetésével rendeztek először parafekvenyomó-versenyt 1986-ban Magyarországon. Szövetségi kapitányként, illetve edzőként hat paralimpián vett részt, az ő felkészítésével lett bronzérmes Szávai Csaba a 2004-es athéni nyári paralimpián.

Kenderes Gábor aktív részvételének köszönhetően 1993-ban, 1999-ben és 2001-ben is sikeresen rendezett para-erőemelő Európa-bajnokságot Magyarország.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.