Vízilabda

Főpróbát tart a pólóválogatott

A vb-felkészülés "záróvizsgájának" tekinthető a magyar férfi vízilabda-válogatott számára az a négycsapatos nemzetközi torna, amelyet a Vodafone Kupáért írtak ki csütörtöktől szombatig a Margitszigeten.

2015.07.07 18:21MTI
MTI Kovács Tamás

Benedek Tibor szövetségi kapitány világbajnoki címvédő legénysége immár ötödik alkalommal vág neki a sportág hazai főtámogatójának nevét viselő, rendre az adott év világeseményét kevéssel megelőző kupaviadalnak, amelyet korábban három alkalommal megnyert, legutóbb azonban a montenegrói és a görög nemzeti együttes mögött csak harmadik lett.Az idei tornán Varga Dánielék az olaszokkal, a spanyolokkal és az ausztrálokkal küzdenek meg az elsőségért, amelynek megszerzése nem ígérkezik könnyed feladatnak. Már csak azért sem, mert előbbi két gárda a sportág szűkebb nemzetközi elitjéhez tartozik, Ausztrália legjobbjai pedig az olaszországi világliga-szuperdöntőn, ahol hatodik lett a magyar alakulat, meglepetésre 9-6-os vereséget mértek a Benedek-csapatra.

A margitszigeti tornán vízbe száll a válogatottba visszahívott vb-aranyérmes Szivós Márton is, aki kimaradt a vl-szuperdöntőben szerepelt és a hónap végén rajtoló oroszországi világbajnokságra számításba vett keretből.

A kupanapok keretében medencébe ugrik a magyar női válogatott is, amely barátságos mérkőzésen a szintén a kazanyi vb-re készülő ausztrálokkal csap össze szombat 13 órától.

A Vodafone Kupa programja:
csütörtök:
17.30 ó: Olaszország-Spanyolország
19.30: Magyarország-Ausztrália
péntek:
17.30: Olaszország-Ausztrália
19.30: Magyarország-Spanyolország
szombat:
13.00: Magyarország-Ausztrália női mérkőzés
17.30: Ausztrália-Spanyolország
19.30: Magyarország-Olaszország

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.