Góóól

Szuperkupa - A Ferencváros ötödször hódította el a trófeát

A Magyar Kupa-győztes Ferencváros 3-0-ra legyőzte a bajnok Videotont a labdarúgó Szuperkupáért kiírt vasárnap esti összecsapáson a székesfehérvári Sóstói Stadionban.

2015.07.06 07:30MTI

Eredmény: Ferencváros - Videoton FC 3-0 (2-0)
Sóstói Stadion, 3679 néző, v.: Andó-Szabó

gólszerző: Lamah (20.), Varga R. (26), Somalia (90.)

sárga lap: Nalepa (24., 37.), Nagy D. (69.), Dibusz (85.), illetve Pátkai (65.), Szolnoki (92.)

piros lap: Nalepa (37.)

Ferencváros:
Dibusz – Ramírez, Gyömbér, Nalepa, Leandro – Varga R. (Somalia, 60.), Busai, Ugrai (Nagy D. 66.), Nagy Á., Lamah (Haraszti 87.) - Böde

Videoton FC:
Danilovic - Szolnoki, Juhász R., Vinícius, Fejes (Koltai, 76.) - Pátkai, Simon Á. - Gyurcsó (Kovács I., 56.), Trebotic, Oliveira - Feczesin (Ivanovski, 36.)

A találkozót a bajnok Videoton kezdte aktívabban, fölényben játszott a székesfehérvári csapat, ám a vezetést mégis a Ferencváros szerezte meg: a 20. percben Busai Attila vitte el a labdát a rosszul helyezkedő Vinícus mellett, s bár lövésébe belekapott Branislav Danilovic, a berobbanó Roland Lamah közelről a kapuba kotorta a labdát.

Hat perccel később aztán egy újabb védelmi hibát használt ki a Ferencváros Varga Roland révén, s a folytatásban is a fővárosiak játszottak veszélyesebben. A 37. percben azonban nagyot változott a meccs képe, miután Michal Nalepa kiállításával megfogyatkozott a Ferencváros.

Ezt követően végig a Videoton támadott, ám nem tudta bevenni a lelkesen védekező Ferencváros kapuját, sőt, a hajrában egy gyors kontrából az FTC végképp eldöntötte a trófea sorsát.

A Ferencváros története során ötödször hódította el a Szuperkupát, ezzel beérte az örökranglistán az eddig egyedüliként vezető Debrecent.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.