Siker!

Universiade - Amerikában tanuló diák az első magyar érmes

Egy Amerikában tanuló diák lett az első magyar érmes a dél-koreai Kvangdzsuban zajló Universiadén: Valkai Ferenc a kardvívók egyéni versenyében végzett harmadikként.

2015.07.05 06:30MTI

A magyar küldöttség szombati tájékoztatása szerint a 25 éves Valkai francia, japán, majd dél-koreai riválist ütött el a továbbjutástól. Utóbbi ellen ráadásul 12-14-ről fordított, így került az elődöntőbe, ott viszont az orosz junior világbajnok Dmitrij Danyilenko megálljt parancsolt neki 15-6-tal.

A második Universiadéján indult Valkai egyenesen New Yorkba tér vissza, ahol már két éve közgazdaságtant tanul és kétszeres amerikai egyetemi bajnoki ezüstérmes.

A magyarok közül Sebestyén Puy és Csaba Márton Bence a 32 között búcsúzott, s ugyanitt esett ki női párbajtőrvívásban Bossányi-Jung Alexandra, Kolczonay Anna és Mihály Kata is.

A vívócsarnokban vasárnap a női tőr és a férfi párbajtőr egyéni küzdelmeit rendezik meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.