Vizes vb

Megvan a Kazanyba utazó női vízilabdacsapat

Merész András, a női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya megnevezte azt a 13 játékost, aki a július végi-augusztus eleji oroszországi világbajnokságon vízbe száll.

2015.07.04 13:00MTI

A szakvezető húsz jelölttel kezdte a vb-felkészülést június elsején, s két lépésben mostanra szűkítette le csapatát arra a tizenhárom főre, aki a kazanyi sportági csúcseseményen szerephez jut.

A szombaton közzétett lista tanúsága szerint a nemzeti együttest javarészt olyanok alkotják, akik a 2013-as barcelonai világbajnokságon, illetve a tavalyi, margitszigeti Európa-bajnokságon bronzérmet szereztek. Nevezetesen kilencen vannak, akik mindkét világversenyen felállhattak a dobogó alsó fokára: a kapus Bolonyai Flóra, a mezőnyjátékosoknál pedig Antal Dóra, Bujka Barbara, Illés Anna, Keszthelyi Rita, Kisteleki Dóra, Szűcs Gabriella, Takács Orsolya és Tóth Ildikó számít "ismétlőnek". A kapusok közül Kasó Orsolyának, a mezőnyjátékosok közül Csabai Dórának, Kisteleki Hannának és Máté Zsuzsannának nem sikerült kiharcolnia a csapattagságot. Amint azt a kapitány a szövetség honlapjának, a waterpolo.hu-nak elmondta, nem volt könnyű a döntést meghoznia.

"Életemben ennyi statisztikát nem írtam, elemeztem még, bátran állíthatom, csupa jóból kellett válogatnom" - közölte Merész András. "Amióta elkezdtük a felkészülést, jó hozzáállással, becsülettel dolgoztak a lányok. A kimaradóktól is úgy búcsúztam, hogy eszük ágában se legyen feladni, tegyenek rá még egy lapáttal, és ősszel újra komoly verseny lehet a csapatba kerülésért."

A válogatott a világbajnokság helyszínére július 23-án repül el, előtte Budapesten gyakorol, illetve most vasárnap Debrecenben még egy hivatalos mérkőzést vív a Magyarországon edzőtáborozó kínai nemzeti együttessel, egyik leendő kazanyi csoportellenfelével.

A vb-re utazók névsora:
Bolonyai Flóra, Gangl Edina - kapusok, Antal Dóra, Bujka Barbara, Czigány Dóra, Garda Krisztina, Illés Anna, Keszthelyi Rita, Kisteleki Dóra, Menczinger Kata, Szücs Gabriella, Takács Orsolya, Tóth Ildikó - mezőnyjátékosok

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.