Németország

Öttusa-vb - Kilencven induló a férfiak selejtezőjében

A férfi és női váltót követően, szerdától már olimpiai részvételért is küzdenek az öttusázók a berlini világbajnokságon.

2015.07.01 10:23MTI

Elsőként a férfiak hagyományos versenyének selejtezőjét rendezik meg, mégpedig a 90 indulóval. Közülük 36 kerül a pénteki döntőbe, amelyben három riói kvótát osztanak ki.

A szerdai versenynapon három harmincas csoportban zajlanak a küzdelmek az Olimpiai Parkban. Az A-ban szerepel Kasza Róbert és Demeter Bence, a B-ben Tomaschof Soma, aki hétfőn ötödik volt váltóban Tibolya Péterrel, míg a C-ben Marosi Ádám. Az első nyolc-nyolc hely automatikusan döntőt ér, további 12 versenyző pedig a pontszáma alapján kerül a fináléba. Az egyéni mellett csapatverseny is van, a magyar válogatottat Marosi, Kasza és Demeter alkotja, Tomaschof egyéni induló.

Az A és a C csoport úszással, a B vívással kezd, a lövészetekkel kombinált futásra 16.30-kor, 17.30-kor és 18.30-kor kerül sor, azaz a kiadott program szerint 19 óra körül ér véget a versenynap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.