Kínai címvédés

Öttusa-vb: tizennegyedikek a magyarok

A 14. helyen végzett a Szávai Liliána, Ormándi Rebeka páros a berlini öttusa-világbajnokság női váltóversenyében, amelyben - címüket megvédve - a kínaiak nyerték az aranyérmet.

2015.06.30 20:13MTI

A két 19 éves vb-újonc alkotta magyar csapat úszásban 9. volt, majd vívásban a 15. helyen végzett, ami két szám után 16. pozíciót ért a 17 kettősből álló mezőnyben. A lovaglásban viszont sikerült javítani, így a kombinált számnak tizennegyedikként vághattak neki a magyarok, de jelentős hátránnyal az élcsoport csapataihoz képest.

A váltótagoknak 2x800 métert kellett futniuk, közben pedig két lövősorozat várt rájuk. A magyar páros - Szávai, Ormándi sorrendben - megőrizte helyét, mégpedig úgy, hogy a tizenkettedikként rajtoló briteket befogta, ugyanakkor az utána induló egyiptomiak eléje kerültek.

Két csapat - a mexikói és a kazah - nem fejezte be a versenyt, mert mindegyiknek az egyik tagja bukott a lovaglás során. Utóbbit kórházba is kellett szállítani.

A végeredmény:
női váltó, világbajnok:
Kína (Liang Van-hszia, Csen Csien) 1418 pont
2. Litvánia (Ieva Serapinaite, Lina Batulaviciute) 1410
3. Lengyelország (Aleksandra Skarzynska, Oktawia Nowacka) 1409 ...
14. Magyarország (Szávai Liliána, Ormándi Rebeka) 1288 (vívás: 11 győzelem/23 vereség/173 pont, úszás: 2:08.07 perc/316 pont, lovaglás: 276 pont, lövészet-futás: 12.57 perc/523 pont)

Szerdán a férfiak hagyományos versenyének selejtezőjét rendezik az Olimpiai Parkban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.