20 ezren sportoltak

30 millió kalóriát égettek el a Mozgás Éjszakáján

Az idén is 20 ezren látogattak ki a Mozgás Éjszakájára, a résztvevők összesen mintegy 30 millió kalóriát égettek el, közel 25 ezer kilométert futottak le és 100 ezer kilométert kerékpároztak a vasárnap hajnalban véget ért rendezvényen.

2015.06.28 08:29MTI
MTI/Koszticsák Szilárd

A Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet (NEFI) Egészségkommunikációs Központja által az idén másodszor megrendezett Mozgás Éjszakáján 3000-en futottak a Városliget körül és az Andrássy úton, 6500 bringás tekert el a Dunáig és vissza, 5000-en mozogtak együtt a zumba és a salsa ritmusára. Az éjszaka során kilátogató 20 ezer résztvevő számára 16 sportág állt rendelkezésre az este 9 órától hajnali 4-ig tartó ingyenes eseményen.

A rendezvény célja, hogy mindenki megtapasztalhassa: a mozgás nemcsak kiváló szórakozás, hanem igazi közösségteremtő időtöltés is, mozogni bárkinek, bárhol, bármikor érdemes, akár éjszaka is - olvasható a közleményben.

A Mozgás Éjszakáját Navracsics Tibor, az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa nyitotta meg, Török Krisztinával, a NEFI főigazgatójával, valamint Mocsai Lajossal, a Testnevelési Egyetem rektorával közösen. Az esemény fővédnöke Tarlós István, Budapest főpolgármestere volt.

A rendezvény az Európai Unió finanszírozásával, a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.