Siker!

Úszó ob - Bernek Péter sikerével kezdődött

A BVSC legjobbjainak sikerét hozta az úszók országos bajnokságának nyitónapja Győrben. A 400 méteres gyorsúszásban a két favorit, Bernek Péter, illetve Kapás Boglárka diadalmaskodott - utóbbi még a 4x100-as zuglói gyorsváltót is behozta az első helyre.

2015.06.27 20:09MTI
MTI Fotó: Kovács Anikó

A jobb vb-felkészülést segítendő első ízben a nyári csúcsesemény menetrendjét másolja az ob, azaz ugyanúgy nyolc napig tart, mint a kazanyi világbajnokság augusztusi úszóviadala, és a számok sorrendje is ugyanaz. Ennek megfelelően igen sok külföldi is nevezett, többek között olaszok, egyiptomiak és walesiek késztetik még jelentősebb erőbedobásra a hazai legjobbakat.

Bernek Péternek például egy egyiptomi, Kapás Boglárkának pedig egy itáliai vetélytárs volt a legnagyobb ellenfele, végül azonban mindketten biztos előnnyel érték el elsőként a falat. Bernek még az idejével (3:48.71 perc) is elégedett volt:

"Mivel előzetesen 3:50-et akartam úszni, ez kifejezetten jó, pláne, hogy egyáltalán nem készültünk külön az ob-ra. Szerdán még nyolcezer métert úsztunk, és hétfőtől ugyanúgy edzünk majd itt, mintha nem lenne verseny - csak mellette még végigcsináljuk a számainkat. Azaz ez a 3:48 teljesen jó így, fáradtan, szerintem amikorra be leszek élesítve, addigra nagyon jó leszek" - mondta mosolyogva a 400-on, decemberben rövidpályás világbajnoki címet szerzett úszó.

Kapás Boglárka hasonlóképpen elégedett volt:

"Edzésből elég jó ez az idő, nem is szabad az egyéni legjobbhoz mérni, normális, hogy most ennyi sikerült. Rómában egyébként is elég jól ment a 800 és az 1500, azaz teljesen nyugodt vagyok, hogy Kazanyban minden rendben lesz."

Kapás remek hajrával a BVSC 4x100-as gyorsváltóját is aranyhoz segítette, így a nyitónap négy aranyérméből három landolt a zuglóiaknál.

A napot záró férfi gyorsváltóban a Kőbánya SC négyesfogata remekelt, a Pulai testvérek a táv második felében esélyt sem adtak a vetélytársaknak, ami nem kis elégedettséggel töltötte el Turi Györgyöt, a klub vezetőedzőjét:

"Három világklasszis - Cseh László, Bernek Péter és Kozma Dominik - elment, mégis tudtuk hozni ezt a váltót. Közben Késely Ajna a serdülő ob-n már a tizedik aranyánál tart, fiataljaink is hozzák az eredményeket - új generációt nevelünk, remélem, nem kiabálom el: eredményesen."

Az ob 1. napjának érmesei:

férfiak:
400 méter gyors: 1. Bernek Péter (BVSC-Zugló) 3:48.71 p
4x100 méteres gyorsváltó: Kőbánya SC (Telegdy Ádám, Szabó Norbert, Pulai Bence, Pulai Vince) 3:26.58

nők:
400 méter gyors: 1. Kapás Boglárka (BVSC-Zugló) 4:08.89 p
4x100 méteres gyorsváltó: BVSC-Zugló (Böszörményi Bettina, Kardos Viktória, Verebélyi Sára, Kapás Boglárka) 3:53.90

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.