Siker

Litkey Farkas győzött a Fehér Szalagon

A tizenegyszeres Kékszalag-győztes Litkey Farkas új DC35 katamaránjával győzött a Fehér Szalag GeneralCom Nagydíj vitorlásversenyen.

2015.06.27 19:37MTI

A Magyar Vitorlás Szövetség szombati közleménye szerint a Kékszalag előtti "bemelegítő" viadalon a második helyen a Józsa Márton kormányozta Fifty-fifty, harmadikként pedig a Vándor Róbert vezette RSM DTM katamarán zárt.

"Elsősorban a hajónk sebességére ügyeltünk, s biztató jel, hogy ellenfeleinkhez képest tartani tudtuk az előnyt. A középszélben jól ment a hajó, legnagyobb sebességünk mintegy 14 csomó volt" - nyilatkozta Litkey Farkas a kekszalag.hu-nak.

A Kékszalag rajtja csütörtökön 9 órakor lesz, amikor a Balatonfüred és Zamárdi közötti mintegy hét kilométeres rajtvonalon sorakoznak majd fel a résztvevők. A jelenlegi abszolút időrekordot a Fifty-fifty nevű kétárbocos, kéttestű, magyar fejlesztésű hajó tartja, amely tavaly 7 óra 13 perc 57 másodperc alatt teljesítette a Balatonfüred-Balatonkenese-Keszthely-Balatonfüred távot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.