Siker!

Európa Játékok - Cselgáncs Eb: Tóth Krisztián ötödik

A világranglistát vezető Tóth Krisztián veszített a 90 kilogrammosok bronzmérkőzésén, így az ötödik helyen végzett a bakui Európa Játékok keretében zajló cselgáncs Európa-bajnokságon.

2015.06.27 19:19MTI

A világbajnoki ezüstérmes magyar dzsúdós az elődöntőben intésekkel kapott ki - vitatható módon - az orosz Kiril Gyenyiszovtól, a helyosztón pedig nagyon hasonlóan járt a holland Guillaume Elmonttal.

A mérkőzésvezető már a meccs elején intette Tóth Krisztiánt, majd alig több mint egy perc után passzivitásért mindkét dzsúdóst figyelmeztette. Mindkét versenyző kereste a fogást, de nem tudott értékelhető akciót bemutatni, majd kissé váratlanul, két perccel a vége előtt ismét a magyart intették. A hajrában Tóth ment előre, de nem volt eredményes. A bíró méltányolta a holland passzivitását, s már csak egyszer intette meg, így neki kettő figyelmeztetése volt a magyar hármával szemben. Ezzel Elmont bronzérmes lett, Tóth pedig nagyon dühösen vette tudomásul ötödik helyét.

A cselgáncsozók egyéni küzdelmeit így egy-egy ezüst- és bronzéremmel zárta a magyar csapat Karakas Hedvig (57 kg) és Csernoviczki Éva (48 kg) révén. Tóth mellett még Gercsák Szabina (70 kg) szerzett ötödik helyet az Eb-n.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.