Európa Játékok

Cselgáncs Eb: Tóth Krisztián elődöntős

A világranglista-vezető Tóth Krisztián három győzelemmel bejutott a 90 kilogrammos kategória elődöntőjébe, így már biztosan éremért birkózhat a bakui Európa Játékok keretében zajló cselgáncs Európa-bajnokságon.

2015.06.27 13:01MTI

Az utóbbi időben sérüléssel bajlódó magyar dzsúdós első két meccsén nem csinált akciót, svéd, majd azeri riválisát is intésekkel győzte le, a negyeddöntőben aztán a szerb Aleksandar Kukolj ellen már villogott.

Tóth előbb egy jukót érő technikát mutatott be riválisán, majd három perc után egy gyönyörű dobással ippont ért el, ami elődöntős szereplést ért a számára. A fináléért az orosz Kiril Gyenyiszovval csap majd össze Tóth Krisztián.

A nap többi magyarja közül Joó Abigél (78 kg) egy győzelem után a negyeddöntőben, majd a vigaszágon is kikapott, így a hetedik helyen zárt.

A 90 kilogrammban Vér Gábor, 100 kilóban Cirjenics Miklós, +100 kilogrammban pedig Bor Barna számára ért véget nagyon hamar a verseny, miután valamennyien rögtön első mérkőzésükön kikaptak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.