Parasport

MPB: úlius 6-án választ új elnököt a rendkívüli közgyűlés

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) július 6-án tartandó rendkívüli közgyűlésén választ új elnököt.

2015.06.25 14:41MTI

Az időpontot csütörtöki közleményében jelentette be az MPB elnöksége, amely úgy döntött, hogy Deutsch Tamás alelnök mellett Ari Lajos elnökségi tagot bízza meg az együttes aláírási jog gyakorlásával.

Az MPB vezetésével kapcsolatos botrány május elején robbant ki, amikor kiderült, hogy Gömöri Zsolt elnök 2012-ben hárommillió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a bizottságtól hitele végtörlesztésére. A szervezetet emellett visszaélésekkel, törvénytelenséggel vádolták meg, a többi között vezetőinek indokolatlan utazásaival kapcsolatban.

Gömöri Zsolt múlt kedden mondott le az elnöki posztról, a főtitkári és sportigazgatói posztra vonatkozó munkaszerződését ugyancsak június 19-i nappal, közös megegyezéssel szüntette meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.